Crespo Rodrigo Hivatalos Oldala

 A kezdetek:

Édesapja bolíviai, édesanyja magyar származású. Rodrigo 1973 novemberében 17-én, Budapesten született. Pá évig a  család Bolíviában élt, de mikor a szülei elváltak édesanyja két fiával visszaköltözött Magyarországra. Kezdetben vadászgép pilóta szeretett volna lenni. Ehhez azonban katonai iskolába kellett járni, így jelentkezett a tatai katonai gimnáziumba, de nem vették fel, a kor egyik divatos és sokszor emlegetett jelszavára hivatkozva: Rodrigo politikailag megbízhatatlannak" bizonyult…

Út a színpadig:

Egy szereplőválogatáson  ismerkedett meg azokkal az emberekkel, akik elhívták a Cilinder gyerekszínpadra játszani. Gimnazistás korától egészen, Főiskolai tanulmányainak megkezdéséig járt ide... Érettségi után jogra is jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskola mellett. Persze az előbbi felvételire már el sem ment, mikor megtudta, hogy felvették színész szakra.

Nagy változás volt a gimnázium után az a világ, amibe Rodrigo még csak 18 évesen belecsöppent. Az 1992-96-os osztály osztályfőnöke Kerényi Imre és Huszti Péter volt.


Rodrigo szerepei, iskolás évei alatt:  

  • Nagypapát, öregurat, csupa ' idős szerepet' alakított.
  • Sztárcsinálók című musicalben játszott
  • Hol a stukker?- Márton a paraszt szerepét játszotta.

És a folytatás:

  • A diploma megszerzése után leszerződött a Madáchoz.
  • Első szerepét a Mese habbal című előadásban kapta. Zenés darabokban is játszott (Oliver, Hegedűs a háztetőn)
  • A színház mellett Rodrigo sokat szinkronizál. ...